Yhdistyksen tarkoituksena on edesauttaa koirien kokonaisvaltaista hyvinvointia ongelmatilanteissa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys opastaa koirien omistajia ongelmatilanteissa sekä vastaanottaa kotia etsiviä koiria, joita eheytetään, hoidetaan, kuntoutetaan ja opetetaan, sekä etsii koirille uusia koteja.Yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten, eläinlääkäreiden ja eläinsuojeluyhdistysten kanssa sekä alan eri eläinammattilaisten kanssa, mm:

  • fysioterapeutti
  • osteopaatti
  • trimmaaja
  • koirahieroja

Yhdistys toimii vastuullisesti arvioiden tarkasti, onko koira sijoituskelpoinen ja turvallinen uuteen kotiin. Tästä huolimatta on koiraa turvakodista harkitsevan ehdottomasti ymmärrettävä, että koiran mahdollisesti menneisyydessä kokemat tapahtumat saattavat vaikuttaa koiran elämässä myöhemminkin tavalla tai toisella. Mikäli koiralla on sairaus, jota ei voida hoitaa, tai koiran elämänlaatu on huonoa sairauden tai kipujen takia, saatetaan joutua päätymään ikävään ratkaisuun, eli koiran lopettamiseen.

Yhdistys on perustettu 2013. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, koirien koulutusohjaaja, käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja Tanja Karpela.